Gallery & More
Johannes Lindgren and Vilija Vitkute
Gallery & More Sweden_2018new
Så som jag ser det. banner


Johannes Lindgren and Vilija Vitkute


Vilija Vitkute

En ung och erfaren konstnär från Baltikum som älskar att inspirera människor och får överraskande saker att hända i hennes konstverk kommer nu till Göteborg, hon heter Vilija Vitkute ​​- 21 år gammal bildkonstnär från Litauen. Uppvuxen i Klaipeda stad. Hon skapar konst i olika stilar : avangard, traditionell konst, konstnärlig fotografi och hantverk. Vilija arbetar för närvarande mest med kroppskonst/bodyart, fotografi och film projekt. 

År 2013 började hon arbeta med sitt egna konstprojekt kallad - Other Species som pratar som pratar efter själens språk som görs med hjälp av konstnärlig fotografi och kroppskonst även kallat bodyart. Projektet har fått snabb uppmärksamhet med intresse i Europa, konstkritiker, press, musiker, etc. Hon arbetar nu med sitt projekt internationellt genom att skapa musikvideos, kortfilmer, samt arbetar med mode och konstnärliga fotografier och just nu tävlar hon i VM gällande kroppsmålning.


Johannes Lindgren

Johannes har skapat konst i Göteborg och i Dalarna och är 33 år gammal. Han är bildkonstnär från Borlänge. Konst är hans sjukdom som han helst ej vill bli botad ifrån. Några av de stilar han gillar att arbeta i, är urban konst, abstrakt, monumentalistiskt, minimalistisk samt det figurativa gillas. Johannes har gjort uppdrag för Borlänge kommun sedan år 2000, han har kultiverat olika typer av konst uppdrag och kultur projekt sedan tidigare. Under år 2008 fick Johannes nytändning för mer tillåtande fria uttryck med viss inspiration från gatukonst. Han har haft uppdrag från SSAB, Redbull, gjort bakgrund för Musikvideos, målat för Peace & Love-festivalen etc. För ca 1 månad sedan i Falun, kunde man börja gå på en 500 m lång "vägmålning" som band ihop industri och stadsstjärna gjord av honom. 

Denna gång visar han sin egen original-konst som han kallar för SWIRLS. Hans blandteknik började bearbetas för ca 5 år sedan i Göteborg och det fortsatte hemma i Dalarna. Med hjälp utav naturens influenser, finns det ett kall att försöka skapa komplement till urbana miljöer utvändigt som invändigt. Ett sorts uttryck av organiska inslag med utrymme för det avkopplande i våra livsrum, en känsla av natur, syre, optisk illusion, som är gjord i modern, minimalistisk och monumentalistiskt stil