Behrang Gholamcoust
Gallery & More Sweden_2018new


Behrang Gholamdoust


  Mitt namn är Behrang Gholamdoust och jag föddes i den vackra staden Lahijan i norra Iran. Jag är 34 år gammal och började arbeta med konst redan under mina unga dagar. Min far var en ambitiös författare och när jag fyllde 10 övertalade han mig att jag var estetiskt lagd. Idag kan jag glatt blicka tillbaka på den tiden som la grunden till mina prestationer. Jag har idag en master examen från Yerevan Academy of Fine Arts i Armenien.

   Jag lämnade Iran 2016 till följd av den rådande censur som hindrade mig från publicering av mina verk.

Jag har nu äntligen fått möjligheten att visa upp mina verk under denna utställning som består av två delar. Första delen återger min uppskattning gentemot Sverige som mött mig med ett sådant varmt mottagande samt den svenska kulturen. Andra delen speglar livet som kvinna i Mellanöstern.

   Generellt sett följer jag ingen stil eller skola inom konsten men liksom alla konstnärer har jag influerats av andra konstnärer. Färger för mig är ett ovärderligt verktyg som omvandlar allt inom mig till uttrycksfulla färger på målarduken.

Färg är min odelade existens, utan färg tappar existensen sin mening. Jag hoppas att ni tar del av den gåva som konsten oss alla skänker.


Behrang GholamdoustGallery & More is your limitless gallery

We showcase established as well as new and upcoming artists from various genres such as paintings, sculptures, glass-art, jewelry, fashion etc

Our mission is to create a relaxed, international and social atmosphere for art lovers


Sömnad Gallry and More Sweden 2019© Copyright 2012 - 2020 Gallery & More

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera